Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο χωριό που συνδυάζει τις κατάφυτες από μανταρινιές εκτάσεις με την υπέροχη παραλία της Πλάκας. Το μεγαλύτερο μέρος του παραδοσιακού οικισμού είναι κτισμένο στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) και με τη πλάτη προς την ανοιχτή θάλασσα. Χαρακτηριστικό των περισσότερων σπιτιών είναι ότι έχουν κτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος και πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Το χωριό με τα στενά κι ανηφορικά σοκάκια θυμίζει περισσότερο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι αποκαλούν νησί τη χερσόνησο του Δρεπάνου, που έχει μήκος 3 χλμ. και καταλήγει στη θέση που βρίσκονται τα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου. Κατά την επίσκεψή σας στο Δρέπανο αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος του δρόμου που περνάει μπροστά από το δημαρχείο και οδηγεί σε έναν παραδοσιακό πέτρινο ανεμόμυλο. Φωτογραφηθείτε με θέα το γραφικό αυτό ανεμόμυλο στους μεγαλύτερους σε ηλικία ξυπνά μνήμες του παρελθόντος. Το Δρέπανο, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή με ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα και παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες θα δοκιμάσετε εξαιρετικές συνταγές.

Η παραλία της Πλάκας βρίσκετα στο Δρέπανο. Είναι αρκετά μεγάλη, εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο ή ακόμα και με τα πόδια και αποτελείται απο άμμο και βότσαλα. Το όνομά της το πήρε απο τα μεγάλα κομμάτια πλακών που βρίσκονται σε μερικά σημεία του πυθμένα. Είναι οργανωμένη, διαθέτει άνετο πάρκινγκ και τριγύρω υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια. Το Δρέπανο απέχει μόλις 10χλμ απο το Ναύπλιο.

Αυτό το ήξερες;
Τέλεια παραλία για όσους επιδίδονται στο wind surf αφού, σαν να δίνουν ραντεβού, οι αέρηδες δηλώνουν το παρών μετά τη 1 το μεσημέρι! Το απόγευμα συνήθως έχει κυματάκι.

 

 

 

 

 

Δρέπανο