Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο χωριό που συνδυάζει τις κατάφυτες από μανταρινιές εκτάσεις με την υπέροχη παραλία της Πλάκας. Το μεγαλύτερο μέρος του παραδοσιακού οικισμού είναι κτισμένο στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) και με τη πλάτη προς την ανοιχτή θάλασσα. Χαρακτηριστικό των περισσότερων σπιτιών είναι ότι έχουν κτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος και πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Το χωριό με τα στενά κι ανηφορικά σοκάκια θυμίζει περισσότερο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι αποκαλούν νησί τη χερσόνησο του Δρεπάνου, που έχει μήκος 3 χλμ. και καταλήγει στη θέση που βρίσκονται τα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου. Κατά την επίσκεψή σας στο Δρέπανο αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος του δρόμου που περνάει μπροστά από το δημαρχείο και οδηγεί σε έναν παραδοσιακό πέτρινο ανεμόμυλο. Φωτογραφηθείτε με θέα το γραφικό αυτό ανεμόμυλο στους μεγαλύτερους σε ηλικία ξυπνά μνήμες του παρελθόντος. Το Δρέπανο, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή με ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα και παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες θα δοκιμάσετε εξαιρετικές συνταγές.

Το Τολό διαθέτει μια πανέμορφη παραλία, στην οποία οφείλει – εν μέρει – και τη μεγάλη της η φήμη όλη η ευρύτερη περιοχή. Η καθαρή θάλασσα, η εκτεταμένη χρυσαφένια και ψιλή αμμουδιά (από την οποία πολύ εύστοχα ονομάστηκε η παραλία Ψιλή Άμμος) και η άρτια οργάνωση της παραλίας, είναι κάποιοι από τους λόγους έχουν καθιερώσει την παραλία του Τολού ως μια από τις κοσμικότερες του Ναυπλίου. Υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να κάνετε μια βαρκάδα στα δυο μικρά νησάκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του κόλπου του. Στο νησάκι Ρόμβη σώζονται τμήματα από τα τείχη μεσαιωνικού κάστρου, ενώ στο νησάκι Δασκαλιό παλαιότερα λειτουργούσε ιεροδιδασκαλείο.